Belangrijke wijzigingen in Autodesk upgrade regels

Upgraden zonder subscription fors duurder

Vanaf de 2014 versies, die rond 1 februari 2013 uitkomen, zullen de upgrade regels door Autodesk ingrijpend wijzigen. Upgraden zonder subscription wordt hierdoor fors duurder. Actualiseer daarom NU uw huidige versie!

Wat zijn de geplande wijzigingen voor Autodesk upgrades?
Op 1 februari 2013 wordt het prijsmodel voor Autodesk upgrades vereenvoudigd. Momenteel biedt Autodesk verschillende upgradeprijzen, afhankelijk van welke vorige versie u gebruikt van het betreffende product dat u wilt upgraden. Deze upgrademogelijkheden worden samengevoegd in een enkele “upgrade vanuit oudere versies" die alleen beschikbaar zal zijn voor klanten met een versie van een product tussen een en zes versies van dat product onmiddellijk voorafgaand aan de huidige versie uitgebracht door Autodesk. De huidige versie is dit jaar 2013; dit betekent dat de upgrademogelijkheid alleen beschikbaar zal zijn voor gebruikers die in het bezit zijn van versies 2007 t/m 2012. Dit nieuwe upgrade-model wordt verkocht voor ongeveer 70% van de nieuwprijs van het product, ongeacht welke vorige versie u op dit moment gebruikt. Autodesk Subscription blijft beschikbaar voor alle upgrade-aankopen zoals tot nu toe het geval is.

Op dit moment kost upgraden vanaf 2010, 2011 en 2012 nog 50% van de nieuwprijs van een product.

Autodesk blijft tot nader order doorgaan met het aanbieden van de upgrade vanuit de huidige versie naar een ander product, zodat u kunt overstappen naar een ander product dat beter op uw behoeften aansluit.

Voor wie zijn de updatewijzigingen van toepassing?
De upgradeprijswijziging geldt voor gebruikers die geen Autodesk Subscription hebben op de huidige versie van een product. Het betreft onder andere gebruikers die 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008 en 2007 licenties hebben voor de meeste producten en die hierop geen Autodesk Subscription hebben. Als u in het bezit bent van versies van producten van Autodesk die ouder zijn dan de versies die hierboven vermeld staan en u hebt hierop geen Subscription, dan hebt u niet langer het recht deze oudere versies te upgraden en kunt u na 1 februari 2013 alleen nog maar een nieuwe licentie aanschaffen.

Heeft de upgradewijziging gevolgen voor gebruikers met Autodesk Subscription?
Nee, deze prijswijziging heeft geen invloed op de softwarelicenties met een geldige Autodesk Subscription. Als u producten heeft met een geldige Autodesk Subscription kunt u blijven profiteren van de voordelen van Subscription.

Waarom past Autodesk deze wijziging toe?
Autodesk is bezig met het stroomlijnen van hun upgradeprijzen, zodat ze beter kunnen aansluiten bij de behoeften en het koopgedrag van de gebruikers. Een aanzienlijk aantal van de Autodesk gebruikers is al overgestapt op Autodesk Subscription en slechts een klein percentage van diegenen die geen Autodesk Subscription hebben, kopen jaarlijks een upgrade. Voor veel gebruikers is Autodesk Subscription waarschijnlijk ook in de toekomst de gemakkelijkste en financieel meest aantrekkelijke manier om hun software up-to-date te houden. Daarnaast biedt de uitbreiding van het aanbod van Autodesk Subscription, waaronder een grotere reeks cloud-computingmogelijkheden, de kans om de extra voordelen te versterken voor gebruikers die besluiten Subscription te nemen.

Waarom zou ik Subscription moeten nemen?
Wij zijn van mening dat Subscription de meest efficiënte en financieel meest aantrekkelijke manier voor onze gebruikers is om de waarde van hun software-investering te behouden. Autodesk Subscription biedt u voor een jaarlijks voorspelbare prijs niet alleen onmiddellijk en systematisch toegang tot de nieuwste softwareversies zodat u up-to-date blijft, maar biedt u tevens flexibele licentiemogelijkheden en helpt u bij het online oplossen van technische problemen. Het is tevens een instappunt voor diverse cloud-computingvoordelen zodat u te allen tijde kunt werken en ontwerpen kunt optimaliseren met de vrijwel onbeperkte cloudkracht van Autodesk 360.

Wanneer wordt de upgradewijziging van kracht?
De upgradewijziging wordt op 1 februari 2013 van kracht.

Neem contact met ons op voor advies op maat en gedetailleerde informatie over deze wijzigingen die worden ingevoerd door Autodesk.